RK Slovenije
Območno združenje Slovenske Konjice

Stari trg 41,
3210 Slovenske Konjice

Davčna številka: 70964149
TRR: SI5661000-0015088794
 

Tel.: (03) 757 25 70
Faks: (03) 757 25 71
Gsm: 041 564 924

E-pošta:
slov-konjice.ozrk@ozrks.si
 

Uradne ure:
Po predhodnem dogovoru!

 

Skladišče za izdajo oblačil odprto:
Ponedeljek, torek, sreda in petek: ODPRTO
Četrtek: ZAPRTO

Predsednica:
Irena Nečemer

Podpredsednica:
Jolanda Potočnik

Strokovna služba:
Renata Gabrovec, sekretarka
Petra Lamut Pavlič, strokovna sodelavka


Samira Čaušević, JD
Gabrijela Kunst, JD

 

 

 


 

 

Nekaj o tečaju

Na Območnem združenju Rdečega križa Slovenske Konjice se je 8. decembra 2010 uspešno zaključil prvi tečaj Nega bolnika na domu. Tečaja se je udeležilo osemnajst tečajnic, ki so želele pridobiti osnovne spretnosti in znanja iz laične nege bolnika na domu. Tečaj je potekal tri tedne in sicer dvakrat tedensko. Vsem tečajnicam je predsednica OZ RK Slovenske Konjice Mihaela Pugelj izročila potrdila o uspešno zaključenem tečaju.
Udeleženke tečaja so bile navdušene tako nad vsebino, kot tudi nad podajanjem snovi predavateljic, kar je bilo razvidno tudi iz mnenj, ki so ga tečajnice podale ob kuncu tečaja.
 

Podeli:

Prvo srečanje

Tečajnicam so bile pojasnjene vitalne funkcije, nato je sledil prikaz meritve srčnega utripa, frekvence dihanja, telesne temperature in krvnega tlaka. Pri praktičnem delu so si udeleženke medsebojno določale omenjene parametre.

Pri prehrani jim je bilo predstavljeno kako prispevati k bolj zdravemu načinu prehranjevanja bolnika ali starostnika.

Podeli:

Drugo srečanje

Tečajnicam je bilo predstavljeno kako primerno urediti prostor za bivanje bolnika, kako pravilno prestiljati in postiljati posteljo ter kako pravilno namestiti bolnika v postelji med samim opravilom. Tečajnice so v praktičnem delu medsebojno vadile.

Podeli:

Tretje srečanje

Tečajnicam je bilo razloženo in prikazano umivanja bolnika v postelji, pranje glave, nega ustne votline ter priprava in pomoč pri samostojni osebni higieni in tudi pravilno nameščanje, čiščenje, shranjevanje nočne posode in uporaba inkontinenčnih pripomočkov.

Podeli:

Četrto srečanje

Tečajnicam je bila predstavljena tema s pomočjo powerpointa kako se zdravi rane in preležanine s pomočjo laserja, ki ga uporabljajo patronažne sestre na terenu. Razloženo in praktično prikazano je bilo tudi o stomah, kakšne obstajajo, katere pripomočke se uporablja za nego stome, kako se neguje bolnika s stomo in kako se menja vrečka za stomo.

Podeli:

Peto srečanje

Na srečanju so tečajnice bile seznanjene z navodili za samostojno premikanje bolnika ali starostnika v postelji, za pravilno vstajanje iz postelje in vračanje v ležeči položaj. Prikazane so bile praktične vaje, katere so nato tečajnice medsebojno izvajale. Predstavljene in prikazane so jim bile tudi osnovne vadbe ležečega bolnika pasivne in aktivne. Predstavljena jim je bila specifična nega pri sladkorni bolezni, boleznih srca in ožilja, po možganski kapi ter pri osteporozi.

Podeli:

Šesto srečanje

Na zadnjem srečanju so tečajnice bile seznanjene s ponudbo medicinskih pripomočkov za bolnike in starostnike. Podane so jim bile informacije o bolnikovih pravicah do pripomočkov in o pripomočkih, ki jih zavarovane osebe dobijo na izposojo in prikazana jim je bila praktična uporaba le teh.

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad