RK Slovenije
Območno združenje Slovenske Konjice

Stari trg 41,
3210 Slovenske Konjice

Davčna številka: 70964149
TRR: SI5661000-0015088794
 

Tel.: (03) 757 25 70
Faks: (03) 757 25 71
Gsm: 041 564 924

E-pošta:
slov-konjice.ozrk@ozrks.si
 

Uradne ure:
Po predhodnem dogovoru!

 

Skladišče za izdajo oblačil odprto:
Ponedeljek in Sredo med 9h-12h
Torek, Četrtek in Petek: ZAPRTO

Sprejem oblačil:

Oblačila sprejemamo vse dni v  tednu

od 7h - 15h

Pohištva in ostalih pripomočkov NE SPREJEMAMO

Predsednica:
Irena Nečemer

Podpredsednica:
Jolanda Potočnik

Strokovna služba:
Renata Gabrovec, sekretarka
Petra Lamut Pavlič, strokovna sodelavka

Lea Pavlin, JD

 

 

 

 


 

 

DROBTINICA USPEŠNO ZAKLJUČENA

Letos je nadrobila rekordnih 9.488,00 EUR

V soboto 14. oktobra 2023 je potekala že 22. Drobtinica, dobrodelna prireditev, kjer s pomočjo prostovoljnih prispevkov občanov in donatorjev uspešno zberemo denar za otroke, ki pri šolanju potrebujejo denarno pomoč.

Z željo, da bi vsi otroci imeli enake pogoje pri šolanju, smo tudi tokrat združili moči skupaj s številnimi prostovoljci, med njimi tudi najmlajši, ki so z veseljem pomagali pri pripravi dobrot in izvedbi prireditve.

Drobtinica je edinstvena tovrstna prireditev v Sloveniji.

Ponovno je zdužilo več tisoč občanov občin slov. Konjice, Zreče in Vitanje, ki so na tak ali drugačen način sodelovali pri izvedbi. Na tradicionalnih lokacijah stojnic v vseh treh občinah smo postavili 11 stojnic, kjer so prostovoljci v zameno za prostovoljne prispevke ponujali kruh, prekovske izdelke in ostale dobrine. Sodelovali so prostovoljci Rdečega križa, mladi člani Rdečega križa iz osnovnih in srednjih šol, učitelji, številne kuharice in kuharji, članice društev kmečkih žena in drugi posamezniki, ki pečejo peciva, pripravljajo rezance in druge pekovske izdelke in številne pekarne.

Zbrali smo kar 9. 488,00 EUR, ki smo jih nakazali šolam po spodnji tabeli.

ŠOLA ZNESEK
OŠ Loče 1.850 EUR
OŠ Ob Dravinji 1.700 EUR
OŠ Pod goro 1.300 EUR
OŠ Zreče 2.000 EUR
OŠ Vitanje 1.200 EUR
ŠC Slov. Konjice - Zreče 1.430 EUR

 

Denar je namenjen vključevanju otrok v predvidene aktivnosti, plačilu stroškov toplih obrokov, vstopnic in prevozov za šolske ekskurzije ter izlete.

Zahvalili bi se radi vsem in vsakomur posebet, tudi tinstim neimenovanim dobrotnikom, ki so svoje izdelke prinesli na stojnice, pa smo jih zgrešili. Hvala vsem, ki ste obiskali naše stojnice in prispevali po svojih najboljših močeh, da je Drobtinica bila tudi letos tako uspešna.

PEKI IN DONATORJI 22. DROBTINICE

Žito Ljubljana, Špar d.d., Pekarna Bane, Pekarna Grosuplje, Novice - Radio Rogla, Vrtec Slov. Konjice, Vrtec Zreče, Slaščičarstvo jelka Dolga gora, Čebelarska zveza slov. konjice, pekarna Loli, Pekarna Strnad, DU slov. konjice - skcija Kopriva, Ekološka kmetija Meglič Vitanje, društvo kmetic Zarja Slov. Konjice, Loče in Zreče, Društvo kmečkih žena Lipa Vitanje, Ecopak d.o.o., Sonja Žiga - dopolnilna dejavnost na kmetiji Loče, Pekarna Pod Pohorjem Draža vas, Pekarna ob Potoku, Slaščičarna Mikek, Pekarna Težak, Pekarna Zreče. Finančno pa so pomagali: Konus Konex d.o.o., Peform nepremičnine, Oplast, Turistično društvo Loče in Darko Krajnc s.p.

Zelo smo zadovoljni in ponosni, da nam že dvaindvajseto leto uspeva združiti dragocene in tenkočutne lokalne moči v ideji, ki se imenuje Drobtinica. Kdorkoli je kdaj organiziral vsakoletne akcije, kjerkoli, bodisi v turizmu, v športu, kulturi, ve, koliko je dela in prizadevanj, da se neka pobuda oz. prireditev obdrži tako dolgo in hkrati raste. Njeno sporočilo je zelo preprosto in hkrati temeljno: podpreti in pomagati enemu najšibkšejih členov današnje družbe: otrokom.

Iz srca se zahvaljujemo vsem in vsakemu, ki je kakorkoli sodeloval pri soustvarjanju naše Drobtinice.

Foto utrinki iz stojnic:

 

 

Podeli:

DROBTINICA

Na tradicionalni dobrodelni prireditvi Drobtinica, so otroci in prostovoljci za boljši jutri šolarjev iz konjiških, zreških in vitanjskih šol skupaj zbrali 8.091 evrov.

Minulo soboto, 15. 10. 2022 smo pripravili že 21. Drobtinico, dobrodelno prireditev, kjer s pomočjo prostovoljnih prispevkov občanov in donatorjev že več kot 20 let zbiramo denar za otroke, ki pri šolanju potrebujejo denarno pomoč.

Z željo, da bi prav vsi otroci imeli enake pogoje pri šolanju, so tudi tokrat združili številne donatorje in prostovoljce, med njimi tudi najmlajše, ki so z veseljem pomagali pri izvedbi dobrodelne prireditve. 21. Drobtinica je združila okoli 400 občanov občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje, ki so na tak ali drugačen način sodelovali pri izvedbi.
Tokrat so v vseh treh občinah skupaj postavili 11 stojnic, kjer so prostovoljci v zameno za denarne prispevke ponujali različne pekovske in druge dobrote.

Iskrena hvala vsem donatorjem, ki ste nam tudi letos pomagali, da smo Drobtinico lahko izpeljali na najboljši možni način.

Donatorji: Mercator, Špar, Pekarna Bane, Pekarna Grosuplje, Novice - Radio Rogla, Vrtec Slov. Konjice, Slaščičarstvo Jelka Dolga Gora, Čebelarska zveza Slov. Konjice, Pekarna Loli, DU Slov. Konjice - sekcija Kopriva, Ekološka kmetija Meglič, Društvo Kmetic Zarja, Društvo kmetic Lipa, Pekarna Strnad, Sonja Žiga - dopolnilna dejavnost na kmetiji Loče, Pekarna Pod Pohorjem, Pekarna Ob potoku, Pekarna Težak, Pekarna Zreče, Slaščičarna Mikek, Vrtec Zreče in ostali posamezniki.

 

Zbrani prispevki na stojnicah
Stojnica Šola Znesek
Tepanje Oš Ob Dravinji 681,69
Tuš Slov. Konjice Oš Pod goro 944,15
Loče Oš Loče 1.060,06
Mercator Slov. Konjice Oš Ob Dravinji 778,45
Špar Slov. Konjice Gimnazija - ŠC Slov. Konjice -Zreče 664,22
Špar Zreče Srednja strokovna šola Zreče -ŠC Slov. Konjice - Zreče 399,80
Mercator Zreče in krajani Skomarja ter Resnika Oš Zreče 681,11
Tuš Zreče Oš Zreče 398,00
Stranice Oš Zreče 717,98
Vitanje in podjetje Handler Oš Vitanje 1.242,04
Žiče Oš Loče 523,50
SKUPAJ:   8.091,00

 

Foto utrinki:

Stojnica pred Kulturnim domom Loče

 

Stojnica pred trgovino Mercator Slov. Konjice

 

Stojnica pred trgovino Mercator Zreče

 

Stojnica Stranice

 

Stojnica pred trgovino Špar Slov. Konjice

 

Stojnica pred trgovino Špar Zreče

 

Stojnica pred trgovino Oplast Mercator Tepanje

 

Stojnica pred trgovino Mercator Vitanje

 

Stojnica pred trgovino Tuš Zreče

 

Stojnica pred trgovino Tuš Slov. Konjice

 

Stojnica pred Kulturnim domom Žiče

Podeli:

26. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip PP CZS in RK

V soboto, 24. septembra 2022, je v Polzeli potekalo 26. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, katere se je udeležila tudi ekipa iz RKS OZ Slov. Konjice.

Mentor ekipe je bil dr. Andrej Klančnik in jo je sestavljalo 6 članic:

  • Mirjana Kukovič
  • Mojca Repnik
  • Doris Sovič
  • Andreja Povh
  • Alenka Tanjikar
  • Petra Lamut Pavlič

Na preverjanju so sodelovale naslednje ekipe: BSH Nazarje d.o.o., RKS OZ Slovenske Konjice, RKS OZ Žalec Občina Žalec II., RKS OZ Šmarje pri Jelšah, RKS Šentjur, GZ Šentjur in CZ Občina Šentjur, RKS Šentjur, GZ Šentjur in CZ Občina Šentjur I., RKS OZ Celje, MO Velenje, GZ Sevnica 1, GZ Sevnica 2, RKS OZ Sevnica, Nuklearna elektrarna Krško, RKS OZ Trbovlje, RKS OZ Hrastnik in RKS OZ Zagorje.   

Člani 15-ih ekip prve pomoči so nudili prvo pomoč poškodovanim in obolelim na štirih simuliranih delovnim mestih.

Spodaj je nekaj foto utrinkov.

Foto: Renata Gabrovec

 

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad