RK Slovenije
Območno združenje Slovenske Konjice

Stari trg 41,
3210 Slovenske Konjice

Davčna številka: 70964149
TRR: SI5661000-0015088794
 

Tel.: (03) 757 25 70
Faks: (03) 757 25 71
Gsm: 041 564 924

E-pošta:
slov-konjice.ozrk@ozrks.si
 

Uradne ure:
Po predhodnem dogovoru!

 

Skladišče za izdajo oblačil odprto:
Ponedeljek in Sredo med 9h-12h
Torek, Četrtek in Petek: ZAPRTO

Sprejem oblačil:

Oblačila sprejemamo vse dni v  tednu

od 7h - 15h

Pohištva in ostalih pripomočkov NE SPREJEMAMO

Predsednica:
Irena Nečemer

Podpredsednica:
Jolanda Potočnik

Strokovna služba:
Renata Gabrovec, sekretarka
Petra Lamut Pavlič, strokovna sodelavka

 

 

 

 

 


 

 

Ekipa Prve pomoči Zreče

Ponedeljek, 23. avgust 2021

V spomladanskem času je v organizaciji PGD Zreče, CZ Zreče in OZRKI Slov. Konjice potekal tečaj za bolničarje, katerega je redno obiskovalo 12 tečajnikov in se dne, 25. 5. 2021 izobrazili za bolničarje, ki so velika pomoč gasilcem in reševalcem pri organizaciji množičnih dogodkov, naravnih in elemntarnih nesrečah, prometnih nesrečah, prireditvah...

Izobraževanje so vodili izkušeni in licencirani predavatelji Andrej Klančnik dr. med., Mihaela Pugelj dr. med. Marjetka Leva, mag. ZN,  Mihaela Justinek mag. ZN. in Nadija Kotnik mag. ZN. Potekalo je dvakrat tedensko od meseca februarja do maja v popoldanskem času. Na tečaju so pridobili znanje s teoretičnega dela in praktičnega dela Prve pomoči, katerega so morali uporabit že na izpitu.

V Zrečah so se tako izobilovale in sestavili dve ekipi Prve pomoči.

Nekaj utrinkov z izpita.

Podeli:

Bolničarji OZRK Slovenske Konjice

Četrtek, 24. marec 2016

Z januarjem 2016, so pričeli z rednimii vajami prve pomoči bolničarji našega Območnega združenja Rdečega križa Slovenske Konjice. Vaje izvajajo 1x tedensko ob petkih. Ekipo sestavljajo: Špela Gabrovec, Mirjana Kukovič, Simona in Dušan Kojzek, Alenka Tajnikar, Melita Gornik, Rosana Hozjan in Tadej Kolar. Strokovni vodja ekipe in izvajalec je Andrej Klančnik dr. med..

Podeli:

Regijsko preverjanje ekip PP v Radečah

Torek, 31. avgust 2010

Tekmovalni del ekipe (v sestavi: Mirjana Kukovič (vodja), Lejla Pec, Špela Gabrovec, Marko Jeseničnik, Boštjan Vehovec, Muharem Ibralić, Mario Mlakar) se je 15. maja 2010 udeležil 16. regijskega usposabljana ekip prve pomoči v Radečah in presenetljivo osvojil 3. mesto.

V ta namem bi se ekipa rada zahvalila vsem predavateljem teoretičnega dela izobraževanja dr. Mihaeli Pugelj, dr. Matevžu Hlačerju, Mariji Medven, Marjetki Leva, Robiju Iršiču, Mihaeli Kotnik, Nadji Kotnik. Še posebej pa se ekipa zahvaljuje predavatelju praktičnega dela Andreju Klančniku, kateremu gre največja zahvala za njihovo znanje in uspeh. Posebno pa se ekipa zahvaljuje gospe Mariji Medven, ki je v trenutkih nejasnosti priskočila na pomoč; brez njenih finih popravkov, ne bi bili deležni takšnega uspeha.
 

Podeli:

16. regijsko preverjanje ekip PP v Pomurju

Torek, 31. avgust 2010

V juniju se je naša ekipa udeležila 16. regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega Križa v Pomurju. Sodelovalo je 17 ekip iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Tokrat je sicer sodelovala izven konkurence, a kljub temu je v skupnem seštevku osvojila tretje mesto. Ekipa je bila tokrat v malce spremenjeni postavi: Mirjana Kukovič (vodja ekipe), Špela Gabrovec, Marko Jeseničnik, Boštjan Vehovec, David Godec in Mario Mlakar.

Tekmovanje se je odvijalo na štirih lokacijah v Gornji Radgoni. Organizator je pripravili izvrstne simulacije nesreč; na osnovni šoli je bil požar in evakuacija, na parkirišču trgovine je bil potres, na stadion železniška prometna nesreča in pri sejmišču prometna nesreča. Simulacije nesreč so bil zares realne, saj so pri posameznih situacijah sodelovali tudi policisti, gasilci ter kinološko društvo s reševalnimi psmi. Največji vtis je naredila simulacija potresa; ob prihodu na delovišče so pred ekipo šli na teren reševalni psi, ki so poiskali ponesrečence, nato pa jih je ekipa oskrbela.

Ekipa je tudi imela navijače; pozdravit jo je prišel direktor občine Slovenske Konjice, gospod Slavko Pačnik, kateremu gre tudi zasluga za ponovno oživitev ekipe PP.

 

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad