RK Slovenije
Območno združenje Slovenske Konjice

Stari trg 41,
3210 Slovenske Konjice

Davčna številka: 70964149
TRR: SI5661000-0015088794
 

Tel.: (03) 757 25 70
Faks: (03) 757 25 71
Gsm: 041 564 924

E-pošta:
slov-konjice.ozrk@ozrks.si
 

Uradne ure:
Po predhodnem dogovoru!

 

Skladišče za izdajo oblačil odprto:
Ponedeljek, torek, sreda in petek: 9h-12h
Četrtek: ZAPRTO

Predsednica:
Irena Nečemer

Podpredsednica:
Jolanda Potočnik

Strokovna služba:
Renata Gabrovec, sekretarka
Petra Lamut Pavlič, strokovna sodelavka

Tatjana Obrovnik, JD
Lidija Kovačič, JD

 

 

 


 

 

16. regijsko preverjanje ekip PP v Pomurju

Torek, 31. avgust 2010

V juniju se je naša ekipa udeležila 16. regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega Križa v Pomurju. Sodelovalo je 17 ekip iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Tokrat je sicer sodelovala izven konkurence, a kljub temu je v skupnem seštevku osvojila tretje mesto. Ekipa je bila tokrat v malce spremenjeni postavi: Mirjana Kukovič (vodja ekipe), Špela Gabrovec, Marko Jeseničnik, Boštjan Vehovec, David Godec in Mario Mlakar.

Tekmovanje se je odvijalo na štirih lokacijah v Gornji Radgoni. Organizator je pripravili izvrstne simulacije nesreč; na osnovni šoli je bil požar in evakuacija, na parkirišču trgovine je bil potres, na stadion železniška prometna nesreča in pri sejmišču prometna nesreča. Simulacije nesreč so bil zares realne, saj so pri posameznih situacijah sodelovali tudi policisti, gasilci ter kinološko društvo s reševalnimi psmi. Največji vtis je naredila simulacija potresa; ob prihodu na delovišče so pred ekipo šli na teren reševalni psi, ki so poiskali ponesrečence, nato pa jih je ekipa oskrbela.

Ekipa je tudi imela navijače; pozdravit jo je prišel direktor občine Slovenske Konjice, gospod Slavko Pačnik, kateremu gre tudi zasluga za ponovno oživitev ekipe PP.

 

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad